بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۷۲۴۹۷
رئیس دانشگاه تبریز در رابطه با اشتغال دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه تبریز، گفت: یکی از ملاک‌های موفقیت و ارتقای عملکرد دانشگاه‌ها، اشتغال فارغ التحصیلان آن است، باتوجه به این‌که بیشتر فارغ التحصیلان تجربه کاری جهت ورود به بازارکار ندارند، از این رو ما جهت مرتفع کردن این موضوع در سال ۱۴۰۱ مدرسه اشتغال دانشگاه را راه اندازی کردیم که نزدیک به ۴۰۰ نفر در دوره‌های مربوطه شرکت کرده و ۵۰ درصد آن‌ها در بازار مشغول شدند. 
پنجشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۸

رئیس دانشگاه تبریز در رابطه با اشتغال دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه تبریز، گفت: یکی از ملاک‌های موفقیت و ارتقای عملکرد دانشگاه‌ها، اشتغال فارغ التحصیلان آن است، باتوجه به این‌که بیشتر فارغ التحصیلان تجربه کاری جهت ورود به بازارکار ندارند، از این رو ما جهت مرتفع کردن این موضوع در سال ۱۴۰۱ مدرسه اشتغال دانشگاه را راه اندازی کردیم که نزدیک به ۴۰۰ نفر در دوره‌های مربوطه شرکت کرده و ۵۰ درصد آن‌ها در بازار مشغول شدند.

به گزارش بازارکار، دکتر صفر نصرالله زاده در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مدارس اشتغال معمولا به وسیله دانشگاه و صنعت اداره می‌شود و بر اساس توافقات، تعدادی از دانشجویان جذب این مدرسه شده و بعد از فارغ التحصیلی مدرکی دریافت می‌کنند که با مشارکت صنعت صادر شده و معتبر است و بر این اساس دیگر نیازی به سابقه کار در صنعت ندارند.

وی با بیان این‌که آمار دقیقی از ضریب اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه تبریز وجود ندارد، گفت: قسمت قابل توجهی از فارغ التحصیلان و به خصوص رشته‌های کشاورزی بیکار هستند و به احتمال زیاد درصد اشتغال فارغ التحصیلان در تخصص خود به بیشتر از ۱۵ درصد نمی‌رسد؛ از این رو باید توجه جدی به مهارت آموزی شود.

وی با اشاره به دیگر اقداماتی که در راستای اشتغال و درآمدزایی دانشجویان انجام گرفته است، گفت: سعی می‌کنیم امسال ضمن تبدیل روی آوردن به فناوری و ایده پردازی به یک فرهنگ عمومی، فرهنگ نوآوری را در دانشگاه ایجاد می‌کنیم؛ هم‌چنین بحث پرورش فناور هم در دستورکار قرار گرفته تا به دنبال آن دانشجو در کنار استاد فعالیت کرده و اگر ایده فناورانه داشته باشد، دانشگاه به او حقوق می‌دهد تا ضمن پیش بردن ایده، مهارتی را کسب کرده و درآمدی نیز داشته باشد.

نصرالله زاده با اشاره به تحصیل ۲۴ هزار دانشجو در دانشگاه تبریز، عنوان کرد: این دانشگاه دارای ۱۲۰ رشته کارشناسی، ۴۴۰ رشته کارشناسی ارشد و ۳۴۰ رشته دکتری از جمله دانشگاه‌های تاثیرگذار کشور بوده که در رتبه بندی شاخص‌های جهانی جایگاه خوبی را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: سال گذشته چالش‌های برای دانشگاه وجود داشت که یکی از چالش‌های اصلی ما هنگام تحویل گرفتن مدیریت دانشگاه، مسائل مالی و دیون مربوط به اساتید و کارکنان از بابت مطالبات با مبلغ قابل توجهی بود، این مبلغ بیشتر از مبلغی بود که سالانه برای توسعه دانشگاه استفاده می‌شد.

رئیس دانشگاه تبریز گفت: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام گرفته تمامی این موضوعات را پشت سر گذاشته و دانشگاه را سرپا نگه داریم، برای توسعه یافتن دانشگاه نیاز است تا از لحاظ مالی روی پای خود بایستیم.

 به گفته وی، بحث تحول آموزشی را در سال گذشته با جدیت دنبال کردیم و طرح تحول آموزشی دانشگاه در قالب یک کتاب قطور در حوزه‌های مختلف آماده شده است.

نصرالله زاده با بیان اینکه یکی از اولویت‌های ما بازنگری در رشته‌های تحصیلی بود که تا حدودی انجام گرفته است، افزود: ساختمان دانشکده "علوم و فناوری‌های بین رشته‌ای" به زودی افتتاح خواهد شد که یک دانشکده مسئله محور و علوم جدید می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه در راستای مرجعیت و دیپلماسی علمی اقدامات بسزایی صورت گرفته است، تصریح کرد: مبادله استاد و دانشجو، طرح‌های پژوهشی مشترک، مدرک دوگانه و راه اندازی گروه‌ها و دانشکده‌های مستقل از جمله اقداماتی است که در این راستا انجام گرفته و با کشورهای همسایه به توافق رسیدیم.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به دو برابر شدن دانشجویان خارجی این دانشگاه، گفت: سال ۱۴۰۰ تعداد دانشجویان خارجی این دانشگاه در سال ۱۴۰۰، حدود ۶۴۰ نفر بود که این تعداد در سال ۱۴۰۱ با افزایش ۱۱۰ درصدی به ۱۵۰۰ نفر رسیده است که اميدواريم در سالجاری با شتاب بیشتری نیز افزایش یابد.

وی با بیان اینکه دانشگاه تبریز حائز رتبه دوم در جذب دانشجویان خارجی است، خاطرنشان کرد: براین اساس، رتبه نخست جشنواره علمی پژوهشی "تاثریا" را از لحاظ تعداد دانشجویان کسب کرده که در واقع به عنوان دانشگاه سرآمد از لحاظ آمادگی بسترها برای جذب دانشجویان بین المللی شناخته شده است.

به گفته وی، تمهیداتی که در راستای آموزش زبان فارسی این دانشجویان فراهم شده قابل قبول است؛  چراکه بدون آموزش زبان فارسی دانشجوی خارجی کیفیتی نخواهد داشت.

به گفته وی، در این دانشگاه ۲۰ دانشکده با ۲۴ هزار دانشجو فعال است: البته جایگاه بسیاری از دانشکده ها در این دانشگاه خالی بوده و تمهیدات لازم در این راستا برای فعال کردن برخی از رشته‌های تحصیلی مورد نیاز انجام می‌گیرد.

وی در رابطه با مصوبات سفر ریاست جمهوری، با اشاره به اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای اتمام طرح‌های نیمه تمام و توسعه دانشگاه، ادامه داد: به دنبال این موضوع، برخی از طرح‌های نیمه تمام دانشگاه فعال شده و بخشی نیز امسال به بهره برداری می‌رسد که بهره برداري از خوابگاه متاهلی با ۱۰۰ واحد در ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان است.

نصرالله زاده خاطرنشان کرد: دانشگاه باید به لحاظ مالی روی پای خود بایستد، در غیر اینصورت بحث های فناوری و نوآوری امکان پذیر نخواهد بود؛ در این راستا ۳۵ درصد درآمد اختصاصی دانشگاه تبریز یعنی بیش از ۴۰ میلیارد تومان افزایش یافت، البته این میزان درآمد کافی نیست و باید حدود ۸۰ درصد دانشگاه را از بودجه دولتی بی‌نیاز‌کنیم.

نصرالله زاده با بیان اینکه دانشگاه تبریز از نظر چاپ تعداد مقالات در سال گذشته بعد از دانشگاه تهران در رتبه دوم قرار دارد، گفت:  این در حالی است که تهران، سه برابر دانشگاه تبریز و بالغ بر ۲۲۰۰ نفر هیات علمی در مقابل ۷۶۰ نفر هیات علمی ما دارد و به لحاظ سرانه بعد دانشگاه تربیت مدرس هستیم.

وی با اشاره به انتخاب دانشگاه تبریز به عنوان دانشگاه برتر کشوری از لحاظ حمایت از طرح‌های پژوهش و فناوری، افزود: هم‌چنین تعداد دانشمندان یک درصد برتر دانشگاه تبریز ۲۲ نفر است.

ارسال نظرات